Yunet
 

Kultura

Kovačica: Muzika gradi mostove prijateljstva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. avgust 2022. • 16:39 •

Kovačica: Muzika gradi mostove prijateljstva

Stanivnici Opštine Kovačica govore čak četiri jezika, ali muzika ipak govori sve jezike, kaže Vladimir Halaj nastavnik muzičkog iz Padine čiji je nastup prilikom predstavljanje te opštine u Slovačkoj bio itekako zapažen na tamošnjoj televiziji.

Vladimir Halaj nastavnik muzičkog iz Padine Muzičku akademiju završio je u Slovačkoj, a želja da svira sa omiljenim bendom „Kadndračovci” ispunila mu se po povrtaku u rodni kraj.

„Zadnji put kad sam bio u Slovačkoj video sam da su „Kandračovci” na svakom bilbordu u Bratislavi. Ja sam za njih čuo 2015. Kada sam otišao u Slovačku na studije i tada sam čuo njihova dva singla. Sam susret sa njima mi je puno značio. Bio bih zadovoljan samo da sam se slikao sa njima. Taj osećaj kada su me pozvali da se slikam sa njima ne mogu da opišem”, kaže Vladimir Halaj, nastavnik muzičke kulture iz Padine.

Prvu veću nagradu Vladimir Halaj osvojio je na festivalu harmonikaša u Ubu, kao učenik niže muzičke škole u Zrenjaninu. Tada je osvojio drugo mesto.

„Ja sam upisao dve srednje škole. „Josif Marinković” u Zrenjnainu i Gimnaziju „Mihajlo Pupin” u Kovačici, tako da nažalost za takmičenja nije bilo puno vremena”, navodi Halaj.

Inače, Vladimir Halaj, od strane Opštine Kovacica, nagrađen je za izuzetan doprinos u oblasti muzičkog stvaralaštva, neumoran pedagoški rad, organizaciju manifestacija kulturnog i tradicionalnog karaktera.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena