Yunet
 

Kultura

Organizovan koncert braće Teofilović u okviru „Kulturnog leta“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. avgust 2022. • 09:35 •

Organizovan koncert braće Teofilović u okviru „Kulturnog leta“

U bašti Narodnog muzeja u okviru manifestacije ‚‚Kulturno leto“ održan je koncert braće Teofilović. Ratko i Radiša se više od 2 decenije bave tradicionalnom muzikom I akapela pevanjem.

Rodom iz Čacka Braća Teofilović 1983. počinju da se bave muzikom kao članovi gradskog hora. Nakon istraživanja starih muzičkih zapisa i muzičke baštine Srbije i Balkana kao vokalni duet Ratko i Radiša započinju ozbiljnu profesionalnu karijeru. U Pančevu nastupaju već drugu godinu, a kako kažu za nasu televiziju mnogo im se sviđa atmosfera Panceva.

U Pančevu su uvek sjajni utisci, to jedan od retkih gradova u Srbiji koji nas često zove na koncerte I neke manifestacije koje se odvijaju u gradu. Tako da u Pančevu dugi niz godina postoji publika koja zna naš rad, sarađujemo dosta sa ljudima koji sui z Pančeva tako da je veliko zadovoljstvo često gostovati u Pančevu, naveli su Ratko I Radiša Teofilović.

Teofilovići su jedinstveni izvođači drevne srpske i balkanske vokalne muzike. Muzika Teofilovića sažima vekove tradicionalnog muzičkog nasleđa i evocira duh celokupnog regiona, a početkom godine su objavili novi album ‘’Elementi”.

Album je tek objavljenove godine tako da je u fazi promocije, bili smo u Hrvatskoj, Poljskoj, Sarajevu I tako dalje. Sledeće nedelje smo u Splitu tako da promotivna koncertna turneja traje uveliko, navode Ratko I Radiša Teofilović.

Braća Teofilović održala su veliki broj koncerata u gotovo svim velikim gradovima Evrope; Japana I Amerike, nastupajući u nekim od najznačajnih koncertnih sala sveta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena