Yunet
 

Kultura

KUD „Abrašević“ i Tango Jazz Quartet predstavili se pančevačkoj publici

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. avgust 2022. • 08:30 •

KUD „Abrašević“ i Tango Jazz Quartet predstavili se pančevačkoj publici

Bogatim programom nastavlja se Kulturno leto u Pančevu. Na platou ispred Narodnog muzeja publika je uživala u koncertu KUD-a „Abrašević”, a nakon toga argentinski bend Tango Jazz Quartet oduševio je prisutne na platou ispred Kulturnog centra.

Igra Pašona, Vodarke, Trojno, Vlaške igre, Igre iz Šumadije samo su deo onoga što su pančevci mogla da vide na koncertu KUD-a „Abrašević” ispred Narodnog muzeja u okviru programa „Kulturno leto u Pančevu”.

Pančevačkoj publici predstavio se i argentinski bend Tango Jazz Quartet koji kombinuje melodijske i ritmičke obrasce tanga sa harmonijom i improvizacijom džeza. Ovaj novi pristup između tanga i džeza naišao je na entuzijastičan prijem kako u Argentini, tako i na međunarodnom nivou. Svojim prisustvom koncert je uveličao i ambasador Argentine Osvaldo Marsiko.

– Mislim da je ovo veoma značajno, jer je džez bitan ovde u Pančevu. Veoma smo srećni što imamo naš argentinski bend da svira ovde. Oni su počeli turneju u Srbiji, a kasnije po celoj Evropi. Mislim da njihov bend predstavlja drugačiji džez koji je kombinacija džeza i tanga, i zbog toga su veoma poznati. – izjavio je argentinski ambasador u Srbiji nj.e. Osvaldo Marsiko.

Gradska većnica Pančeva za kulturu i omladinu Marija Jević istakla je značaj održavanja manifestacije „Kulturno leto u Pančevu“.

Program Kulturnog leta i ove godine se zavrava početkom septembra Danima pančevačkog rok end rola koji če se održati na Platou Kulturnog Centra Pančeva.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad