Yunet
 

Kultura

Otvoren 15. Salon umetničke fotografije u Ivanovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. avgust 2022. • 13:40 •

Otvoren 15. Salon umetničke fotografije u Ivanovu

U Domu kulture u Ivanovu otvoren je 15. Salon umetničke fotografije „Ivanovo u fokusu“ . Na konkurs je pristiglo više od 800 fotografija, a žiri je imao težak zadatak da odabere najbolje. Izložbu će zainteresovani moći da pogledaju do kraja meseca.

Fotografski safari u Ivanovu se održava svake godine početkom proleća, a publika ima priliku da u avgustu pogleda fotografije nastale na ovom druženju fotografa iz zemlje i regiona. Ove godine na konkurs Ivanovo u fokusu prisitglo je između 800 i 900 fotografija.

Bilo je puno fotografija, pristiglo je 800 ili 900 fotografija na dve teme, žiri je bio na mukama da izabere. Što se tiče slobodne teme 92 fotografije biramo, a što se tiče teme Ivanovo mi sve fotografije primamo na izložbu što je specifično za tu temu. Prezadovoljni smo izložbom, kvalitetom i odzivom . Na izložbi ima 250 fotografija i izložba će trajati 3 nedelje.

Jedan od članova žirija na slobodnu temu bio je fotograf amater prve klase Zoltan Bisak koji ističe da su imali težak zadatak jer su pristigle fotografije izuzetnog kvaliteta.

Kod nas na safari dolaze iskusni amateri. Oni koj imaju manje iskustava pošalju ono što misle da je dobro, a onda pošlju i ovi malo iskusniji tako da je izložba fenomenalna, po mom mišljenju. Jedna od jačih izložbi iako u početku se nije takav utisak stekao . Fotografije su dobre, imamo mnogo autora, gledali smo da većina autora koji imaju solidne fotografije imaju bar jednu na izložbi. Istakle su se nagrađene, sada da biramo verovatno bi to izgledalo drugačije. Ali ove su se istakle u tom trenutnu i osvojile su medalje.

Publika u Domu kulture gde je otvorena izložba osim u uživanju u fotografijama mogla je da se druži i sa specijalnim gostom večeri glumcem Miloradom Mikijem Damjanovićem koje se predstavio segmentom iz svog kabarea. Ističe da je prvi put u Ivanovu i da mu je drago da je posetio ovo mesto na Dunavu.

Ja i kao glumac i kao autor nekih svojih predstava volim da posetim svako mesto u Srbiji jer ja sam od onih glumaca koji samtra da kultura nije rezrevisana samo za krug dvojke i upravo to što radi ovaj Dom kulture ovde je potpuno čarobno. Ovde postoji manifestacija već 15 godina umetničke fotografije a mislim da je to za respekt. Večeras je ovde bilo oko 30, 40 ljudi, a igrao sam svoj kabare i pred 400 ili 500 ljudi, ali ta energija koja se desi između publike i vas na sceni je potpuno čarobno. A ja sam jedan od glumaca koji voli da recituje poeziju i koristim trenutnu svoju televizijsku prepoznatljivost da neke mlade ljude koji žele da me vide jer su me videli na televiziji da možda odu večeras i otvore neku zbirku poezije, mislim da je to jako važno.

Organizatori izložbe su Dom kulture Žarko Zrenjanin iz Ivanova, Foto grupa Dunavac iz Ivanova, dok su pokrovitelji pokrajnski Sekretarijat za kulturu i Grad Pančevo. Manifestaciju su pomogli i MZ Ivanovo i škola iz ovog mesta.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad