Yunet
 

Kultura

15. „TAMBURICA FEST 2022“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. avgust 2022. • 16:21 •

15. „TAMBURICA FEST 2022“

„TAMBURICA fest 2022“, jubilarni, 15. po redu, koji će biti održan od 18. do 21. avgusta u centru Novog Sada, na Trgu slobode obeležiće, pred tradicionalnog takmičenja orkestara i do sada neviđen, spektakularan program u slavljeničkom duhu.

Start je rezervisan za „Tamburašku promenadu“ i svetsku premijeru dokumentarnog filma „Zaustavite Dunav i skazaljke stare…“, zatim sledi „Tamburaška mondovizija“, takmičenje vokalnih solista iz 15 zemalja, pa koncert simfonijskog orkestra „Johan Štraus“ i spektaklularni koncert „Tamburaške filharmonije“ sa više od 200 izvođača na sceni.

Sve će svakodnevno, pratiti Veliki tamburaški orkestar RTV Vojvodina, „Revija mladih tamburaša“ i „Tamburaško kafansko veče“.

To su na konferenciji za novinare povrdili dr Jovan Pejčić, direktor festivala, Danilo Ninković, muzički urednik, Sali Salini, režiser iz Turske i Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Novog Sada, s kojom je „Tamburica fest“ potpisala ugovor o saradnji.

– Dve institucije su na zajedničkom poslu promocije kulturno- istorijskih vrednosti našeg grada koji gostima ima mnogo toga da ponudi- rekao je Pejčić.

Sali Salini, reditelj dugometražnog dokumentarnog filma „Zaustavite Dunav i skazaljke stare“ istakao je da je njegovo ostvarenje „više od filma“ jer u amanet budućim generacijama ostavlja bogatstvo tradicije, priče o tamburi.

Danilo Ninković, muzički urednik festivala, potvrdio je da su spektakularnim događajima, koji će biti predočeni gostima ovogodišnjeg „Tamburica festa“, prethodile opsežne pripreme-

– Prvi put na svetu će se „Tamburaška filharmonija“ sa učesnicima iz 11 zemalja predstaviti u Novom Sadu i to programom namenjenom najširem auditorijumu- rekao je Ninković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena