Yunet
 

Kultura

Radionice za decu svake srede u okviru Kulturnog leta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. jul 2022. • 09:40 •

Radionice za decu svake srede u okviru Kulturnog leta

Pančevačko kulturno leto privuklo je pažnju i naših najmlađih sugrađana. Oko 50 oro dece sastalo se i ove srede u Krugu sa istim ciljem, da crtaju i dobro se zabave.

U okviru Kulturnog leta u našem gradu pripremljen je bogat program. Pored muzičkog sadržaja veliku pažnju privukli su umetnički i edukativni sadržaji za najmladje. Tako svake srede u Krugu mališani uče da crtaju, i to na neke od zadatih tema.

Slične aktivnosti su se već održavale u Krugu, kaze za rtv Pancevo karikaturista i ilustrator Nikola Dragaš, i navodi da se za ove radionice prijavilo između 50 i 60 mladih – sto je rekordan broj polaznika.

Svaki čas radimo neki novi zadatak. Prošli čas smo imali zadatak da osmisle svoju klupu, klavir, hobotnica, torta. Ovaj čas radimo uličnog svirača sa najmanje tri instrumenta. Radovi su sjajni, ovde ima dece koja dugo crtaju. Ima onih koji dolaze prvi puta, a dobro se snalaze. – ističe Nikola Dragaš karikaturista i ilustrator.

Ideja za ove zanimljive radionice potekla je sa festivala humora i satire ,,Žaoka“, ističe gradska većnica za kulturu Marija Jević.

Žaoka je i imala potencijal da razvija radionicu kakvu je vidimo sada, a to je kada smo Nikola i ja, pre možda sedam godina da napravimo konkurs na teritoriji grada Pančeva, a potom smo ga proširili na celu Srbiju, kada su nam pristiztali radovi iz cele Srbije. Svakako, da ova radionica ima potencijal za mnogo više. Mislim da ova slika iza mene govori više od reči, pogledajte samo tu decu i koliko ih je i u kom su se broju odazvala ovoj raduinici. Tačno je da ova radionica nije prvi put, ali zaista smo se iznenadili željom ove dece da se bave nekim kreativnim poslom kao što je to crtanje karikature i ilustracije. – rekla je Marija Jević.

Na radost najmladjih planirano je da ove radionice u Krugu traju pet nedelja, a sudećipo velikom interesovanju dece, Pančevo bi moglo da postane centar karikature i ilustracije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena