Yunet
 

Kultura

Radionice glume u Kačarevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. jul 2022. • 13:00 •

Radionice glume u Kačarevu

U okviru programa Kulturno leto 2022. godine Dom kulture Kačarevo održava radionice glume Dramskog studija za decu. Časovi se održavaju dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom od 10 sati i trajaće do kraja leta.

Od 4.jula ove godine Dom kulture Kačarevo organizovao je radionice glume za decu. Glumačkom umeću uči ih glumac i režiser Fuad Tabučić, a cilj je da deca kroz zanimljive vežbe nauče osnovne stvari o ovom pozivu.

– Naši drugari iz Doma kulture Kačerevo došli su na ideju da oforme jedan dramski studio i mi smo se dogovorili da nam ovo leto bude jedna proba da bi videli koliko je mladih zainteresovano za nešto što se zove glume i pozorište, rekao je Fuad Tabučić, glumac i režiser.

Osim radionica glume u okviru Kulturnog leta na repertoaru ove godine su i različiti muzički programi, pozorišne predstave kao i izložbe slika. Pored toga, biblioteka u Kačarevu je dobila mnogo novih knjiga kako domaćih tako i stranih. Kako kaže Veronika Stevanovski, direktorka ove kulturne ustanove, to je sjajna prilika da se u toplim danima građani opuste uz neku dobru knjigu.

– S obzirom da je letnja sezona vreme je i raspusta, a mi smo se pobrinuli da za našu čitalačku publiku nabavimo nove knjige i za odrasle i za decu. rekla je Veronika Kerekeš Stevanovski, v.d direktora Doma kulture Kačarevo.

Svoje glumačko umeće koje su stekli na radionicama glume deca će pokazati na predstavi ‘’ Bata Laza i seka Maza” koja će se održati 1. avgusta u Domu omladine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena