Yunet
 

Kultura

„Pančevački bras kvintet” predstavio se u okviru Kulturnog leta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. jul 2022. • 12:10 •

„Pančevački bras kvintet” predstavio se u okviru Kulturnog leta

U okviru manifestacije „Kulturno leto u Pančevu“, održan je koncert „Pančevačkog bras kvinteta”. Naša publika do 2. septembra moći će da uživa u brojnim kulturnim sadržajima.

Koncert „Pančevačkog bras kvinteta” održan je u krugu Gradskog parka. Naši sugrađani nisu krili zadovoljstvo što će tokom leta baš u svom gradu uživati u različitim kulturnim sadržajima.

„Pančevački bras kvintet” predstavio se pančevačkoj publici hitovima klasične i džez muzike.

Hteo bih da se zahvalim Domu omladine i Gradu Pančevu na pozivu i mogućnosti da predstavimo svoj sastav na jednoj tako lepoj manifestaciji. Važno je da se vrati kultura u centar grada i da ovako neobičan sastav, koji se 15 i više godina nije čuo u gradskom parku. Iskreno se nadam da će ovo postati tradicija i da ćemo nastupati pred pančevačkom publikom češće – izjavio je Milan Maksimović, član „Pančevačkog bras kvinteta”.

Ovogodišnji program „Kulturnog leta u Pančevu” raznovrstan je i prilagođen svim generacijama, kaže Srđan Nikolić, direktor Doma omladine.

Rekonstrukcija parka i sam razvoj grada, asocirali su nas da krenemo oživimo grad u kulturnom smislu. Dom omladine je i ove godine prihvatio učešće u letnjem programu. Pažljivo smo birali program koji će biti predstavljen, kako bi bio prilagođen svim generacijama. Takođe, ovo je i prilika da mlađi izvođači promovišu svoj rad, rekao je Nikolić.

U narednom periodu biće organizovanibrojni koncerti, radionice za decu, književne večeri i drugi kulturni sadržaji.Svi programi u okviru „Kulturnog leta” su besplatani.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena