Yunet
 

Kultura

Pesničko veče za sve ljubitelje poezije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. jul 2022. • 11:24 •

Pesničko veče za sve ljubitelje poezije

A da i naši stariji sugrađani itekako mogu da uživaju dokaz su pesničke večeri koje se održavaju u Mesnoj zajednici ,,Gornji grad“. Kroz pesmu i priču tu se druže i stvaraju pesnici, i članovi udruženja Književnog kluba ,,Prota Vasa Živković“. Još jedno takvo divno veče puno stihova i aforizama biće održano 26. jula.

Već 7 godina Književni klub ,,Prota Vasa Živković“ uveseljava mnoge Pančevce. Članovi kluba redovno učestvuju na književnim susretima i manifestacijama širom zemlje, a takođe i sami organizuju predstavljanje kluba, promocije knjiga poezije i slična druženja. Događaj koji pripremaju u narednom periodu jesu pesničke večeri.

Predsednica kluba Milica Aranđelović priseća se amaterskih početaka u pesništvu. Međutim ovaj klub je vremenom iznedrio ponosne članove Udruženja književnika Srbije.

Iako klub broji više od dvadeset članica i članova, njegovu okosnicu čine veterani koji su tu od osnivanja 2015. godine, kao što je pesnikinja Marina Tot.

Još jedan ponos ovog kluba je godišnji Međunarodni zbornik Prote Vase Živkovića. Do sada je izašlo 5 publikacija, a trenutno je u pripremi novi zbornik koji će tradicionalno biti predstavljen 31. januara na dan rođenja Prote Vase Živkovića.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena