Yunet
 

Kultura

Od 15. jula počinje manifestacija ‘’Kulturno leto”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. jul 2022. • 19:35 •

Od 15. jula počinje manifestacija ‘’Kulturno leto”

Od 15. jula u okviru manifestacije ’’Kulturno leto“ biće organizovni raznovrsni programi i koncerti na različitim lokacijama u gradu. Kulturni program ovog leta prilagođen je deci, kao i odraslima.

Ne idete nigde na letovanje … Ne brinite. I leto u Pancevu vam moze biti itekkao zanimljivo I sadrzajno. I ove godine za to su se potrudili grad Pančevo, Kulturni centar, Dom omladine I Narodni muzej koji organizuju ’’Kulturno leto“. Koncerti mnogobrojnih bendova, radionice za decu i promocije knjiga, samo su neki od sadržaja koji nas ocekuju u narednom periodu

Ove godine je novina što smo skoro sve događaje izmestili u Gradski park, za razliku od prošlih godina koji su se održavalu u Domu olmladini i Kulturnom centru. S’ obzirom da se radi ulica Živojina Mišića morali smo da se premestimo kako bi se održalo Kulturno leto

I ove godine mislilo se na najmladje. U organizaciji Doma omladine, za decu će biti održane radionice karikature i ilustarcije, kao i takmičenje „Potraga za blagom”. Tu je I kviz „Mislilac”, a ljubitelje dobrog zvuka itekako ce obradovati nastup sastava „Pančevački brass quintet” i „Kvartet Nemanje Nikolića”.

Repertoar je obiman i raznolik, od klasika i roka preko ne zaobilaznih kompleksa muzičkih aranžmana filmske muzike i amiranih crtanih filmova, ovo je jedan repertoar koji je namenjen deci.

Iz Kulturnog centra Pančevo najavili su I nastupe sastava „Quantum gitar duo” i hora „Vokal kids”. Publika će biti u prilici da uživa i u glasu braće Teofilović. Tradicionalni koncert KUD „Stanko Paunović-NIS Rafinerija nafte Pančevo” biće održan 25. Avusta, dok su prva dva dana septembra rezervisana za manifestaciju „Dani pančevačkog rock ’n rola” i to nije kraj iznenadjenjima.

Kulturni centar se svake godina odaziva pozivu gradske uprave oko manifestacije koji organizuje deo programa u avgustu i septembru zbog lepog vremena. Proteklih godina program se održavao ispred platoa Kulturnog centra, a ove godine zbog radova održaće se u Krugu u Gradskom parku.

Ove godine, prvi put, u okviru manifestacije predstaviće se i ulični svirači. Naši sugrađani biće u prilici da čuju Đorđa, Borka I Milana, inače Pančevce, koji će održati koncert u krugu parka tokom jula i avgusta. Međutim tu nije kraj, još sedmoro uličnih svirača iz cele Srbije sviraće za naše sugrađanima ovog leta u Pančevu. : Svi programi u okviru manifestacije ‘’Kulturno leto” su besplatni.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena