Yunet
 

Kultura

MKUD „Petefi Šandor” priredilo koncert pred letnju pauzu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. jun 2022. • 17:42 •

MKUD „Petefi Šandor”  priredilo koncert pred letnju pauzu

Pred odlazak na letnju pauzu članovi Mađarskog kulturno umetničkog društva „ Petefi Šandor“ iz Pančeva priredili su završni koncert. Predstavili su se zanimljivim programom, a publika je pokazala koliko voli i neguje foklor i kulturno nasleđe i aplauzom pozdravila svaki nastup i koreografiju.

Na završnoj priredbi pored domaćina nastupili gosti iz Vojlovice. Pubilka je uživala i u nastupu Marije Kemenj, solo pevačice, koja vodi sekciju narodnog pevanja, MKUD „Petefi Šandor” kako kaže, smatra svojom drugom kućom.

Na kraju završne priredbe, zaslužnima za doprinos radu društava dodeljene su zahvalnice.

MKUD „ Petefi Šandor“ je osnovano u Panačevu 1946. godine, kao naslednik mađarskog pevačkog društva „Gromon Deže” – najstarijeg kulturno umetničkog udruženja u gradu. Karolj Ranc, predsednik KUD-a istakao je da iako je bilo dosta promena u samom društvu, ostalo je ono glavno, osim što okuplja propadnike mađarske nacionalne zajednice, KUD organizuje događaje i manifastije, neguje tradiciju, jezik, izvorne pesme i igre sa ciljem da ih sa posebnom pažnjom prenese na mlađe generacije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad