Yunet
 

Kultura

Udruženje za pomoć MNRO održalo predstavu u Kulturnom centru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. jun 2022. • 10:32 •

Udruženje za pomoć MNRO održalo predstavu u Kulturnom centru

Razlog okupljanja brojne publike u Kulturnom centru Pančevo bila je adaptacija romana ,,Pinokio“. U igrokazu je učestvovalo preko trideset izvođača, a glavne zvezde večeri bili su članovi Udruženja za pomoć MNRO koji su osim svoje glume prikazali svoja umeća sa krojačke radionice u vidu kostima za predstavu.

,,Pinokio drveni dečak zlatnog srca“ naziv je predstave koja je dugo čekana. Ovaj igrokaz za sve uzraste predstavlja zajednički projekat Udruženja za pomoć MNRO, Kluba za stara i odrasla lica Pančevo, kao i plesnog studija ,,Lana“ u saradnji sa Sigurnom kućom Pančevo.

Predstava u kojoj učestvu i članovi udruženja za pomoć MNRO trebala je da bude odigrana još prošle godine. Premijeru je odložila pandemija, pa su izvođači imali duži period za pripremu. Pored redovnih aktivnosti na radionicama u svom udruženju učesnici su izradili kostime za kompletnu predstavu.

Dramaturgiju i režiju izvedene predstave potpisuje dugogodišnja saradnica udruženja Aleksandra Ksenija Milosavljević. Poslednja scena bila je propraćena gromoglasnim aplauzom, a organizatori se nadaju da će predstava doživeti svoju prvu reprizu već u decembru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena