Yunet
 

Kultura

Počeo 11. Međunarodni festival klasične muzike Klasik Fest

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. jun 2022. • 17:06 •

Počeo 11. Međunarodni festival klasične muzike Klasik Fest

Međunarodni festival klasične muzike Klasik fest svečano je po 11. put otvoren u Rimokatoličkoj crkvi Sv. Karla Boromejskog u Pančevu. Festival će se održavati do 12. juna, a svi koncerti su besplatni, osim koncerta našeg poznatog violiniste Stefana Milenkovića.

Ljubitelji klasične muzike u Pančevu prisustvovali su svečanom otvaranju 11. Klasik festa koji organizuje Kulturni centar Pančevo, a po prvi put ove godine istakla se I kompanija Brose koja je prepoznala značaj ovog festivala. Na otvaranju ove manifestacije pubilka je bila u prilici da sluša program „Oh, la la“ sa delima Sen-Sansa, Pulenka i Onslova, rekao je Ognjen Popović, muzičar I umetnički direktor Klasik Festa.

Cilj Klasik Festa je da istakne važnost kamernog izvođenja muzike na ovim prostorima I da neguje dobar muzički ukus građana Pančeva. Organizacija ovog festivala je, kako kaže Ognjen Popović, umetnički direktor Klasik Festa veoma naporan ali zahvalan posao, rekao je Popović.

Tokom četiri festivalska dana predstaviće se brojni muzičari iz zemljie i inostranstva, dok je poslednje veče rezervisano za Stefana Milenkovića koji će nastupiti sa Kameratom Akademikom iz Novog Sada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad