Yunet
 

Kultura

Premijera predstave „Na litici“ 8. maja u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. maj 2022. • 10:43 •

Premijera predstave „Na litici“ 8. maja u Pančevu

Predstava „Na litici“ prema poznatom komadu „Norveška danas“ švajcarskog pisca Igora Bauersime, u režiji Zorana Zarubice, premijerno će biti izvedena 8. maja u 19 i 30 sati na Maloj sceni Kulturnog centra Pančevo.

Pozorišni komad je duo drama, egzistencijalistička romantična priča o dvoje mladih koji traže smisao života, nastao po istinitom događaju, a zaplet počinje kada junakinja Julija objavljuje da želi da izvrši samoubistvo i da ne želi da to uradi sama.

Režiju potpisuje Zoran Zarubica, popularan kao jedan od dvojice članova alternativnog elektro rok benda “Buč Kesidi”, dok je njegov kolega iz te grupe Luka Racić zajedno sa njim komponovao muziku ove predstave.

Zoran Zarubica je inače student Pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu.

U predstavi jedine uloge igraju Maja Šuša i Nikola Pavlović.

Nakon premijere u Pančevu, uslediće premijerno izvođenje komada u Beogradu 9. maja, u Dorćol Platz-u, na programu Reflektor teatra.

Do kraja ove pozorišne sezone, predstava će gostovati u Leskovcu, Vranju, Bujanovcu, Kragujevcu, Lazarevcu i Kraljevu.

Turneja ove predstave, u organizaciji udruženja “Budi” iz Pančeva, podržana je od strane Vlade Švajcarske, u okviru prvog poziva za realizaciju kulturnih i umetničkih projekata i partnerskih projekata programa Kultura za demokratiju.

Navedeni program za demokratiju podržava nezavisnu kulturnu scenu u Srbiji tako što kroz kulturu i umetnost podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama od važnosti za lokalne zajednice.

Osim toga, taj program podstiče saradnju učesnika na nezavisnoj kulturnoj sceni, stvarajući prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena