Yunet
 

Kultura

Svetski dan igre „okupio“ ljubitelje muzike u Narodnoj bašti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. april 2022. • 20:57 •

Svetski dan igre „okupio“ ljubitelje muzike u Narodnoj bašti

Manifestacija povodom Svetskog dana igre ‚‚Pančevo te zove-zaigraj sa nama“ održana je u Narodnoj bašti. Manifestaciju su otvorili Marija Jević, većnica za kulturu I omladinu i predsednik Sportskog saveza Pančevo, Slobodan Bitević.

Povodom Svetskog dana igre održana je manifestacija ‚‚Pančevo te zove – zaigraj sa nama“ u Narodnoj bašti. Posetioci su na manifestaciji mogli da vide različite vrste plesa kao što je klasičan i savremeni balet, narodna igra, tango, zumba, hip hop i druge. Pored plesa na manifestaciji su prikazani i ritmička gimnastika i karate.

Klasičan balet predstavile su devojke iz Baletske škole ‚‚Dimitrije Parlić“. Nakon njih predstavile su se mažoretkinje – “Pančevačke Lavice”. One su izvele koreografiju sa kojom su se plasirale na Evropsko prvenstvo.

Narodnu igru prikazali su članovi KUD-a ‚‚Stanko Paunović“ NIS Rafinerije Pančevo. Na manifestaciji Svetskog dana igre predstavili su koreografije i pesme sa celokupnog srpskog etničkog prostora.

Naradna bašta ovog petka bila je puna zahvaljujući manifestaciji ‚‚Pančevo te zove-zaigraj sa nama“ tokom koje su posetioci bili u prilici da se oprobaju u baćati, salsi, zumbi, hip hopu, ali I ostalim aktivnostima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena