Yunet
 

Kultura

Izložba ,,Železnica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini“ upriličena u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. april 2022. • 17:37 •

Izložba ,,Železnica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini“ upriličena u Pančevu

U Narodnom muzeju Pančevo upriličena je izložba ,,Železnica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini“. Fotografije nastale od 1901. do 1976. godine predstavljaju raritet, a prikupljane su godinama. Ovim povodom brojne delegacije gradova republika bivše Jugoslavije posetile su naš grad, a izložbu je otvorio gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

Upriličena je izložba u Narodnim muzeju Pančevo ,,Železnica u Boki Kotorskoj, Trebinju i okolini“. Brojne delegacije gradova republika bivše Jugoslavije posetile su ovim povodom naš grad. Zvanicama je pred otvaranje postavke predstavljen muzej, ali i grad Pančevo kroz kratkometražni film.Autor izložbe Josip Veber, novinar i publicista iz Pančeva kaže da je dosta truda uložio u pripremu kompletne postavke, ipak, u stara vremena, podseća, nije bilo dozvoljeno fotografisati železnicu.

Ova izložba je veoma značajna za kompletnu železnicu, ali i gradove kroz koje je prolazila, kaže gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović, koji je i otvorio izložbu.

Pored zvaničnika iz Srbije ceremoniji otvaranja izložbe prisustvovali su delegacije iz Herceg Novog i Trebinja, predstavnici železničkih kompanija iz Crne Gore i Republike Srpske, kao i predstavnici Turističkih organizacija Herceg Novog i Trebinja.

Izložba koja je predstavljena sastoji se od devedeset fotografija nastalih u periodu od 1901. do 1976. godine. Zvanice su se složile da je ova izložba lep povod da se upoznaju, ali i dogovore buduće saradnje grada Pančeva i odstalih gradova koji su nas posetili.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena