Yunet
 

Kultura

Besplatna škola crtanja u Domu omladine

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. april 2022. • 17:40 •

Besplatna škola crtanja u Domu omladine

Dom omladine je poznat po tome što nudi mogućnost besplatne škole crtanja za odrasle i decu. Članovi mogu biti svi koji žele da unaprede veštinu crtanja i slikanja, a najčešće dolaze učenici koji žele da usavrše svoje znanje za nastavak školovanja.

Škola crtanja Doma omladine u Pančevu je svojim delovanjem, u velikoj meri oblikovala likovnu scenu našeg grada i šire. Samim tim, postala je prepoznatljiva kao jedan od brendova našeg grada. Mart mesec obeležila je izložba radova nastalih na dečjoj likovnoj radionici. Radionica je trajala tri meseca, a na njoj je učestvovalo više od tridesetoro dece uzrasta od 12 do 15 godina.

Atelje je otvorenog tipa, gde se okupljaju ljubitelji crtanja svih uzrasta i interesovanja, od hobista do profesionalno orjentisanih polaznika. U program škole uključene su izložbe, predavanja i radionice .

Oko 20-ak polaznika ispunjava kapacitet škole crtanja gde osnovnim stvarima crtačkog zanata odnosno radom po modelu savladavaju I usavršavaju svoj profesionalni pristup. U Domu omladine pored Škole crtanja, Pančevci mogu pogledati izložbe ali I prisustvovati predavanjima nagrađenih umetnika

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena