Yunet
 

Kultura

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici nagrada za doprinos kulturi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. mart 2022. • 22:04 •

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici nagrada za doprinos kulturi

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici upriličena je 6. dodela nagrada za doprinos kulturi u tri kategorije. Dobitnici su ostvarili značajne rezultate u likovnoj, književnoj, muzičkoj i pozorišnoj umetnosti i izvorno narodnom stvaralaštvu.

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici upriličena je dodela nagrada za doprinos kulturi u tri kategorije, a to su: pojedinci, kolektivi i najbolji projekat. Najzaslužnijima su dodeljene nagrade za ostvarene rezultate u likovnoj, književnoj, muzičkoj i pozorišnoj umetnosti i izvorno narodnom stvaralaštvu i očuvanju kulturne baštine.

Podeljeno je ukupno 19 nagrada od kojih je 12 otišlo pojedincima. Jedan projekat zavredeo je titulu najboljeg projekta u 2021. godini. U pitanju je projekat Udruženja „Godina Pupina Zrenjanin“.

Predsednik Saveta za kulturu Opštine Kovačica, Branislav Atanacković istakao je da Opština Kovačica iz godine u godinu pomaže umetničko stvaralaštvo i aktivno sarađuje sa Udruženjima i pojedincima.

Svi zaslužni za doprinos kulturi u protekloj godini ovim povodom dobili su zaslužena priznanja. Opština Kovačima ima za cilj da zvanično postane prestonica kulture Republike Srbije, istakao je Atanacković.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena