Yunet
 

Kultura

Narodni orkestar Doma kulture 3. oktobar iz BNS proslavio 20 godina postojanja

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. mart 2022. • 19:35 •

Narodni orkestar Doma kulture 3. oktobar iz BNS proslavio 20 godina postojanja

Povodom 20 godina postojanja Narodnog orkestra Doma kulture 3. oktobar iz Banatskog Novog Sela priređen je koncert u Kulturnom centru Pančevo. Pored vokalno-instrumentalnih solista, učestvovali su i brojni gosti među kojima su i naša poznata imena izvorne muzike.

Narodni orkestar Doma kulture 3. oktobar iz Banatskog Novog Sela sa gostima, povodom 20 godina neprekidnog rada, priredio je koncert u Kulturnom centru Pančevo. Tim povodom pored orkestra ovaj događaj svojim učešćem uveličali su mnogobrojni gosti iz sveta narodne izvorne muzike. Pored vokalno-instrumentalnih solista, publici su se predstavili i pevačka grupa i prvi folklorni ansambl Doma kulture „3.oktobar“ i vokalna solistkinja Izvorinka Milošević.

Vokalna solistkinja Danka Stojiljković kako ističe, pre tačno 46 godina prvi put je nastupila na sceni pančevačkog Kulturnog centra. Sa svojom vokalnom grupom “Dankina brojanica” bila je gost na ovom događaju.

Sorin Boljanac, instrumentalni solista na harmonici ističe da je veoma važno negovati jezik, kulturu i tradiciju.

Veliki narodni orkestar Doma kulture iz Banatskog Novog Sela čini dvadesetak profesionalno opredeljenih, mladih muzičara. Već duže vreme osvajaju vredne nagrade u zemlji i inostranstvu i važe za jedan od boljih orkestara tradicionalne muzike u zemlji. Redovno učestvuju na festivalima, smotrama i takmičenjima u Srbiji i širom Evrope.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena