Yunet
 

Kultura

Održano treće međunarodno takmičenje za tamburu i mandolinu „Maksa Popov“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. mart 2022. • 08:30 •

Održano treće međunarodno takmičenje za tamburu i mandolinu „Maksa Popov“

U Muzičkoj školi „Jovan Bandur“ u Pančevu održano je treće međunarodno takmičenje za tamburu i mandolinu „Maksa Popov“. Ove godine dvadeset tri mlada talenta predstavili su se u nadmetanju u šest kategorija.

Međunarodno takmičenje za mlade svirače tambure, mandoline i tamburaške orkestre okupilo je 23 takmičara. Pored 10 pančevačkih učenika, nadmetali su se i takmičari iz Banja Luke, Varaždina, Kule, Subotice, Sombora i Rume. Na Festivalu vojvođanske tambure koji je prethodio samom takmičenju, učenici Muzičke škole ‚‚Jovan Bandur“ osvojili su sedam nagrada.

Direktor Muzičke škole Mihajlo Jović kaže da mu je drago što je ovo takmičenje zaživelo i što ove godine nisu izostali ni takmičari iz inostranstva.

Takmičenje je organizovano tako da svi profesori koji imaju predstavnike u određenim kategorijama su ujedno i članovi žirija upravo da bi mogli da razmene iskustva i mišljenja. Na takmičenju “Maksa Popov” u Pančevu nastupili su učenici u kategorijama od drugog razreda niže škole do četvrtog razreda srednje škole.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena