Yunet
 

Kultura

„Ko se lepo nosi, taj se i ponosi“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. mart 2022. • 17:04 •

 „Ko se lepo nosi, taj se i ponosi“

Šareno je bilo na Trgu mašna u Galeriji Beograd gde je veliki broj udruženja iz Vojvodine u okviru Manifestacije „Ko se lep nosi, taj se i ponosi“ pokazao svoje ručne radove, narodne nošnje, kao narodne nošnje originalne i rekonsturisane. Posetiocu su imali priliku da pogledaju i autentičn pletene, tkane, heklane, vezene, necovene i pustovane rukotvorine. Manifestaciju je svečano otvorila ministarka za rad, zapošljavenje boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević.

U okviru manifestacije održane su i revije orginalnih narodnih nošnji, kao i najboje rekonsruisanih-novoizurađenih ženski i dečjih narodnih nošnji. Birani su i najbolje primenjeni tradicinalni motivi u savremenoj odeći. Učesnici su se složili da na ovakmim manifestacijama imaju priliku da pokažu karakteristike svoga kraja.

U okviru bogatog kulturno umetničkog programa predstvili su se KUD „Stanko Paunović“ NIS – RNP, grupa Luča, KUD „Soko“ iz Indjije i Kud „Đurđevak“ iz Kljajićeva. Učesnicima koje su bili u takmičarskom programu podeljenu su vredne nagrade.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena