Yunet
 

Kultura

Bogat repertoar KC Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2022. • 10:50 •

Bogat repertoar KC Pančevo

Tokom ove nedelje u Kulturnom centru Pančeva biće prikazan film “Dan zastave“, u okviru muzičkog programa zakazan je koncert “Balkanska pletenica” i baletsko takmičenje klasičnog i modernog baleta, a u programu za decu biće izvedena predstava “Ja sam Akiko”.

Film „Dani Zastave“ reditelja Šona Pena, u kome glavne uloge tumače Šon Pen, Dilan Pen i Mičel Mekormik, na repertoaru Dvorane KCP-a biće od 17. do 19. marta u terminima od 19 i 21 čas. U ovom filmu radnja prati osobu koja živi dvostrukim životom kao falsifikator, pljačkaš banke i prevarant samo da bi osigurao bolji život svoje ćerke i da bi je obezbedio. Zasnovan na knjizi Flim-Flam Man Dženifer Vogel, film prati odnos između Dženifer i njenog oca Džona Vogela, najozloglašenijeg falsifikatora u istoriji Amerike.

Koncert “Balkanska pletenica” Narodnog orkestra Doma kulture 3. oktobar iz Banatskog Novog Sela sa gostima zakazan je za utorak, 15. mart u Dvorani Kulturnog centra Pančeva. Ovaj orkestar čine dvadesetak profesionalno opredeljenih, mladih muzičara. Već dugi niz godina osvajaju vredne nagrade u zemlji i inostranstvu i u „krugovima“ tradicionalne muzike važe za jedan od boljih orkestara u zemlji.Repertoar se sastoji od izvornih i aranžiranih balada do Hore stakato, Kalucul din Gorž i sličnih bisera rumunske tradicionalne muzike koji spadaju u svetsku kulturnu baštinu.

U subotu 19. marta, od 9 časova u Dvorani KCP-a biće održano baletsko takmičenje klasičnog i modernog baleta, u organizaciji Centra za igru Beograd.

Predstava “Ja sam Akiko” biće izvedena na maloj sceni KCP-a u petak, 18. marta u 12 časova. Nastala po motivima istoimenog romana Stefana Tićmija, u režiji Milje Mazarak sa Sofijom Mijatović u glavnoj ulozi, a u koprodukciji Dečje scene Pođi tuda… Kulturnog centra Pančeva i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, suočava nas s fenomenom usamljenosti kod dece i odrastanjem u porodici sa samo jednim roditeljem – kao kompleksnom, ozbiljnom i važnom temom za koju smatramo da nije dovoljno zastupljena, kako u književnosti, tako ni u pozorištu za decu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena