Yunet
 

Kultura

„Koga volim toga darujem“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 6. mart 2022. • 20:00 •

 „Koga volim toga darujem“

Manifestacija  „Koga volim toga darujem“ Maslenica-Bela nedelja održana je u Pančevu. Njen cilj  je negovanje kulture, tradicije i običaja naroda Južnog Banata. Tim povodom priređen je bogat kulturno  umetnički i takmičarski program, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Aleksandar Stevanović.Organizatori su;Južnobanatski upravni okrug, Grad Pančevo, Udruženje Rusa i potomaka “Romaška” Pančevo, Koordinacioni savet ruskih sunarodnika, KUD “Stanko Paunović”NIS RNP i Turistička organizacija Pančeva.

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović otvorio je manifestaciju “Koga volim toga darujem” Maslenica-Bela nedelja. Ovom prilikom je istakao da je bitno podsećanje na stare  i po malo zaboravljene običaje.

Reč multikulturalnost u Južnom Banatu ima pravo značenje,zbog različitih naroda koji  žive u ovom delu Srbije, rekla je Marina Toman, načelnica Južnobanatskog upravnog okruga .

Na manifestaciji su učestvovala kulturno-umetnička društva,horovi,mažoretkinje i udruženja.

U takmičarskom delu programa priređen je izbor za najukusniju palačinku, najveću krofnu, takmičenje u nadvlačenju konopca kao i razna druga nadmetanja. Program je završen zajedničkim izvođenjem svih učesnika pesme „Ovo je Srbija”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad