Yunet
 

Kultura

“Tradicionalni zanat moja šansa”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. mart 2022. • 18:26 •

“Tradicionalni zanat moja šansa”

U susret 8. martu, u holu gradske uprave otvorena je izložba umetničkog veza “Tradicionalni zanat moja šansa” udruženja žena “Panonke”. Ova izložba izazvala je veliko interesovanje brojnih sugrađana. Otvaranju izložbe, prisustvovali su i Ivana Rosić, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost, Marko Mladenović, predsednik gradskog saveta za ekologiju i Vladislava Maksimović, većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj.

Dame iz udruženja “Panonke” ponovo su oživele čuvenu banatsku šaru, motiv na pančevačkim razglednicama početkom 20-og veka. Deo rukotvorina uradile su članice Udruzenja, a deo je nastao tokom saradnje Sekretarijata za privredu i turizam AP Vojvodine I pancevacke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Otvaranju izložbe umetničkog veza prisustvovali su i Ivana Rosić, predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost i Marko Mladenović, predsednik gradskog saveta za ekologiju. Mnogobrojnim gostima obratila se Vladislava Maksimović, većnica za poljoprivredu, selo i ruralni razvoj.

Ove vredne žene, koje su pravi čuvari pančevačke narodne tradicije pozivaju sve zainteresovane da posete Izložbu u holu gradske uprave do 10. marta, od 10 do 13 sati.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena