Yunet
 

Kultura

Nadmetanje za najbolju gitaru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. februar 2022. • 18:10 •

Nadmetanje za najbolju gitaru

Muzička škola “Jovan Bandur” Pančevo prvi put je organizovala Pančevačko međunarodno gitarsko takmičenje. Zbog i dalje aktuelne pandemije korona virusa, nisu se odazvali muzičari iz inostranstva, već samo iz Srbije, a na takmičenju ih je bilo 35.

Pančevačka Muzička škola “Jovan Bandur” nadaleko je poznata po uspesima na brojnim takmičenjima, ali i onima koje sama organizuje. Sada se mogu pohvaliti još jednim. Prvi put su organizovali “Pančevačko međunarodno gitarsko takmičenje”.

Takmičare je ocenjivao tročlani žiri. Jović odaje da Pančevci mogu da budu ponosni i na druga takmičenja koja škola organizuje, a koja nas očekuju  u narednom periodu.

Ovo takmičenje je podržano i od strane grada Pančeva. Gradska većnica za obrazovanje Tatjana Božić rekla je na otvaranju takmičenja da joj je čast sto je ovakvo jedno takmičenje, organizovano baš u Gradu Pančevu. “Naše škole su iznedrile mnoge uspešne ljude, sto se može postici samo požrtvovanim radom, ulaganjem u skole i ulaganjem u obrazovanje, što mi kao Grad, zajedno sa direktorima skola, nastavnicima, roditeljima i činimo”, poručila je Božić

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena