Yunet
 

Kultura

Manifestacija maskenbala Slovačkog kulturnog prosvetnog društva „Đeatvan“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. februar 2022. • 17:39 •

Manifestacija maskenbala Slovačkog kulturnog prosvetnog društva „Đeatvan“

U velikoj sali Slovačko kulturno prosvetnog društva „Đeatvan“ održan je tradicionalni maskenbal. Manifestacija je kao i do sada protekla u znaku dobrog raspoloženja, a krasili su je dečji osmesi i maštovitost.

Mališani iz Vojlovice sa velikim nestrpljenjem dočekali su tradicionalni februarski maskenbal, Slovačko kulturno prosvetnog društva „Đetvan“. Ova manifestacija, tradicije duge 25 godina, popularna je među Vojlovčanima. Za svu decu ovo je jedinstvena prilika da uđu u lik svojih omiljenih crtanih i filmskih junaka, da se druže i dobro zabave.

Kreativnost, mašta i osmeh mališana stvorili su atmosferu u kojoj su uživali i gosti, među kojima su bile i Maja Vitman, gradska menađerka i Ivana Rosić, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost.

Kostime je ocenjivao petočlani žiri, koji je dodelio diplome za najoriginalnije, najšarenije, najšarmantnije, najlepše, najhrabrije junake.

Na ovogodišnjem maskembalu učestvovalo je tridesetak mališana, a svi su dobili diplome i slatkiše.

Vojlovački maskenbal tradicionalno se održava krajem februara ili početkom marta, jer je običaj da se na taj način isprati zima i dočeka proleće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad