Yunet
 

Kultura

Škola glume u Pančevu uskoro i za srednjoškolce

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. januar 2022. • 19:25 •

Škola glume u Pančevu uskoro i za srednjoškolce

Dom omladine Pančevo ima brojne kreativne radionice značajne za psihofizički razvoj dece i omladine. Jedna od njih je škola glume, kroz čije aktivnosti polaznici obogaćuju rečnik, izražavaju svoju kreativnost i stiču samopouzdanje.

Bavljenje glumom najlepši je način za poboljšanje psihomotornog razvoja dece. Kroz glumu upoznaju emocije, razvijaju empoatiju, uče da budu samostalni, ali i da budu deo grupe.

Učenjem tekstova mališani povećavaju sposobnost pamćenja i obogaćuju rečnik. Kroz uloge upoznaju razne ličnosti, brojna ljudska osećanja i spoznaju različite poglede na svet.

-Sa nestrpljenjem isčekuju svaki novi čas, raduju se ulogama u predstavama koje pripremaju i ovde su mnogo toga naučili, stekli samopouzdanje i oslobodili se straha da nastupaju pred publikom- rekli su: Filip Vujičin, Sofija Vidović, David Đurđevski, Andrija Bogićević, Aja Munćan, Maša Lazić, Feđa Ignjatov, Isidora Mitrović, Uroš Bogićević, Savana Kurak, Branislav Galešev i Lena Dabić.

Škola glume koju vodi Nataša Balog, profesionalna glumica i dramski pedagog u Pančevu postoji oko 7 godina. Časove u njoj pohađaju mališani od 7 do 15 godina, u tri grupe.

„Neće svako od njih postati glumac, bilo bi lepo da neko bude volela bih, ali ova dramska grupa prvenstveno postoji da bi se vežbala artikulacija, izgovor reči pošto sam svedok toga, kao i svi koji rade sa decom i bave se pedagogijom, ja i na fakultetu predajem glumnu, da je iz godine u godinu artikulacija sve lošija i lošija, koncentracija im je sve lošija te ove škole glume služe tome da vežbaju i da nauče lepo elokventno da pričaju, a takođe i da vežbaju svoju pažnju“, kaže Nataša Balog.  

Nataša Balog asistent je na Fakultetu dramskih i filmskih umjetnosti u Bijeljini, a deo je ansambla Pozorišta na Terazijama već 15 godina. Časovi glume pomažu deci da upoznaju sebe i grade sopstvenu ličnost.

„Težim tome da oni zavole sebe takvi kakvi su i naravno samim tim da vole i poštuju druge, ističe Nataša.

Upis novih polaznika u školicu glume u Domu omladine trajaće do kraja meseca, a u planu je da u martu bude formirana i grupa za decu stariju od 15 godina.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena