Yunet
 

Kultura

Zlatne ruke Opova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. januar 2022. • 16:40 •

Zlatne ruke Opova

Udruženja žena imaju važnu ulogu u očuvanju tradicije , kako izrade rukotvorina, tako i slatkih i slanih specijaliteta. Aktiv žena Opštine Opovo poznat je po negovanju banatske tradicije.

Aktiv žena Opštine Opovo nastao je 2013. godine sa ciljem da okupi žene iz Opštine koje će raditi nešto lepo i korisno. Predsednica ovog udruženja Zorica Ugrinov kaže da ih veže druženje i želja da očuvaju banatsku tradiciju. Dodaje da svako udruženje ima nešto po čemu je specifično, pa tako i njihovo.

Pored kukičanih lutkica i privezaka, Aktiv žena Opštine Opovo bavi se i pravljenjem magneta i medenjaka sa različitim motivima. Zorica Ugrinov kaže da su neizostavan deo njihovog rada specijaliteti banatske kuhinje.

Kako bi se još više promovisala banatska kuhinja Opštinska narodna biblioteka Opovo, u saradnji sa udruženjem Aktiv žena Opovo, organizovala je 24.7.2021. godine prodajni bazar Banatski slatki dan. Zorica Ugrinov veruje da ova manifestacija ima veliki potencijal i da će opstati i u narednim godinama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena