Yunet
 

Kultura

U Kulturnom centru Vršac pevačka grupa “Istok 10” obradovala je ljubitelje narodnih pesama novogodišnjim koncertom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. decembar 2021. • 16:44 •

U Kulturnom centru Vršac pevačka grupa “Istok 10” obradovala je ljubitelje narodnih pesama novogodišnjim koncertom

U Kulturnom centru Vršac ljubiteljima narodnih pesama predstavila se Pevačka grupa “Istork 10”. Izveli su najpoznatije pesme nacionalnih manjina. Njihov novogodišnji koncert pod nazivom “Dobro veče komšije” podržan je od strane pokrajine i Grada Vršca.

Pevačka grupa “Istok 10” obradovala je ljubitelje narodnih pesama novogodišnjim koncertom pod nazivom “Dobro veče komšije”. U KC Vršac čuvari narodne tradicije izveli su najpoznatije pesme na severnomakedonskom, rusinskom, rumunskom, hebrejskom, ruskom, ukrajinskom i srpskom jeziku. Bio je ovo koncert koji se pamti, kažu oduševljeni gledaoci.

Nekolicina ljubitelja muzike u Vršcu, 2015.godine  osnovala je Pevačku grupu “Istok 10”, sa ciljem da otrgne od zaborava tradicionalnu muziku sa naših prostora, koja je godinama bila nezasluženo zapostavljena, kaže Darko Risteski jedan od članova grupe.

Multikulturalnost je bogatstvo Vojvodine i veoma je važno da čuvamo jezike nacionalnih manjina i da ih  kroz pesmu, muziku i poeziju približimo mlađim generacijama, kaže Ileana Musta, članica pevačke grupe “Istok 10”.

Koncertu su prisustvovali i članovi Udruženja “Vardar” iz Vršca, koje, kako objašnjava predsednica Vesna Micevska Antal kroz brojne programe nastoji da neguje tradiciju i kulturu Makedonaca, na teritoriji Vršca.

Koncert “Dobro veče komšije”, koji svojim nazivom simbolizije multietničnost Vojvodine, podržan je od starne pokrajinske vlade i Grada Vršca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad