Yunet
 

Kultura

Festival humora i satire – “Žaoka”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. novembar 2021. • 07:15 •

Festival humora i satire – “Žaoka”

Festival humora i satire “Žaoka”  održan je po 9. put u Kačarevu. Organizator festivala je Dom kulture Kačarevo, a podržao ga je Grad Pančevo. U sklupu ovogodišnjeg festivala  otvorena je i izložba  nagrađivanog karikaturiste Nikole Dragaša.

Dom kulture u Kačarevu trudi se da tokom cele godine organizuje programe koji su prilagođeni svim uzrastima. Među njima je i festival “Žaoka” . Prema rečima vd direktorke Veronike Kerekeš Stevanovski, na ovaj način žele da promovišu kulturu i umetnost.

Grada Pančeva pomaže u realizaciji festivala. Gradska većnica za kulturu i omladinu Marija Jević i sama je učestvovala u kreiranju „Žaoke“

U sklopu festivala otvorena je i izložba radova karikaturiste Nikole Dragaša. Ova godina bila je izuzetno uspešna za Nikolu te su njegovi radovi nagrađivani, kako u našoj zemlji, tako i u inostranstvu.

Na Festivalu “žaoka” ove godine predstavili su se i aforističari Mitar Đerić- Laki, Slobodan Simić, Nada Karadžić, Senka Pavlović, Aleksandar Čotrić i Bojan Ljubenović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad