Yunet
 

Kultura

Održana manifestacija ,,Etno glas”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. novembar 2021. • 11:52 •

Održana manifestacija ,,Etno glas”

Dvadeset i prvi put manifestacija „Etno glas“ održava se u Pančevu tokom novembra. Organizator manifestacije je Kulturno-umetničko društvo „Stanko Paunović“ NIS Rafinerija nafte Pančevo i Dom omladine, uz podršku Grada Pančeva u okviru obeležavanja Dana grada.

Međunarodni festival, „Etno  glas“, više od dve decenije okuplja izvorne pevačke i igračke grupe. U okviru manifestacije organizuju se izložbe, predavanja, koncerti pevačkih grupa i radionice. Najmlađi učesnici sa ponosom su istakli šta su pripremili, i koliko su uživali u tome.

U cilju afirmacije tradicionalnog narodnog stvaralaštva i podrške mladima da istraju u očuvanju kulture našeg naroda, KUD “Stanko Paunović” NIS-RNP i Dom omladine Pančevo, koji su osnivači ove manifestacije, trude se da iz godine u godinu  ulepšaju program što raznovrsnijim sadržajem.

Na pitanje koliko je važno da deca razvijaju ljubav prema tradiciji i da li je teško raditi sa njima Dejan Trifunović istakao je… 21. Etno glas završava se  izložbom dečijih radova „Ornamenti i motivi“ koja će biti postavljena u galeriji Doma omladine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena