Yunet
 

Kultura

Nova saradnja Kulturnog centra Vršac i časopisa Borba

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. oktobar 2021. • 16:53 •

Nova saradnja Kulturnog centra Vršac i časopisa Borba

U ovomesečnom časopisu Borba čitaocima je predstavljen grad Vršac. Tim povodom je između Kulturnog centra Vršac i ovog čuvenog mesečnika, koji kroz reportaže predstavlja lepote i znamenitosti srpskih gradova, potpisan sporazum o saradnji.

Kulturni centar Vršac i mesečnik “Borba” potpisali su sporazum o saradnji u oblasti promocije i negovanja kulture. Borba je tim povodom ovoj ustanovi donirala 50 naslova iz bogatog opusa “Večernjih novosti”, koji će se naći na  policama biblioteke KC, a kako je rekao direktor KC Vršac davor Stojković, svakog meseca dostavljaće i primerake časopisa.

“Borba”, u svom novom izdanju, bavi se promocijom kulture, umetnosti, turizma i drugim temama od značaja za očuvanje nacionalnog identiteta, istakao je Andrija Jorgić, direktor časopisa.

U svakom broju “Borba” predstavlja znamenitosti i lepote nekog od srpskih gradova, kaže urednica časopisaElena Stojanović. Ovoga puta čitaoci su u prilici da upoznaju grad Vršac.

Povodom promocije časopisa na Trgu svetog Teodora Vršačkog podeljeni su primerci građanima, a volonteri “Borbe” bili su u prilici da se upoznaju sa znamenitostima i stanovnicima jednog od najlepših banatskih gradova. 

Časpos nije dostupan na kioscima, već isključivo u bibliotekama, kulturnim centrima, pozorištima i drugim ustanovama kulture. U narednom broju biće predstavljen još jedan od gradova Vojvodine, a kako je otkrio direktor “Borbe” najverovatnije će to biti Kikinda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad