Yunet
 

Kultura

Muzikom obeležen slovački praznik

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. oktobar 2021. • 10:26 •

Muzikom obeležen slovački praznik

U Domu kulture u Janošiku kulturno umetničkim programom obeležena je seoska slava – Kirvaj u saradnji sa Centrom za kulturu Opštine Alibunar.

Celovečernjim koncertom slovačke muzike i folklorom, obeležen je 137-mi Kirvaj, seoska slava i godišnjica od osveštenja slovačke  crkve u Janošiku. Organizatori su Opština Alibunar, Centar za kulturu Opštine Alibunar, uz podršku Mesne zajednice Janošik.

Na početku programa sve goste i domaćine pozdravio je Miroslav Tomić, sveštenik u penziji i član veća Opštine Alibunar za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama na teritoriji Opštine Alibunar. On je čestitao građanima Janošika na predivnoj organizaciji programa koji treba da bude svima za primer.

S obzirom da Osnovna škola “Tomaš Garik Masarik” ima mali broj dece, organizatori su odlučili da na ovaj svečani program pozovu i goste iz Padine i Vladimirovca. Iako je bio njihov prvi zajednički nastup uspešno je održan. Direktorka Osnovne škole u Janošiku se nada da će njihova saradnja nastaviti i nekom drugom prilikom, možda i u nekom drugom selu.

Pored domaćina na programu su učestvovali i folklorni ansambl iz Doma kulture Vladimirovac i folklorni ansambli SKUD “Suncokret” iz Padine. Program su ulepšali i  vokalni solisti – učenici Osnovne škole “Maršala Tito” Padina uz pratnju orkestra SKUD “Suncokret” iz Padine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena