Yunet
 

Kultura

Oktobar u znaku Kovačice

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. oktobar 2021. • 11:06 •

Oktobar u znaku Kovačice

Počela je manifestacija “Kovačički oktobar” koja će, i ove godine, trajati čitav mesec. Pripremljeno je čak 35 kulturnih sadržaja, a glavni pokrovitelj događaja je opština Kovačica.

Manifestacija ,,Kovačički oktobar“ otvorena je svečanom sednicom u Mesnoj zajednici. Najavljeno je pregršt događaja tokom čitavog meseca, a gostima su se ovim povodom obratili predstavnici opštine i organizatori. Glavni pokrovitelj događaja je opština Kovačica.

Organizacija ovako velikih događaja je komplikovana, ali kada postoji entuzijazam među ljudima sve je lakše, ističe Adam Jonaš predsednik saveta Mesne zajednice Kovačica koji je vodio svečanu sednicu i bio glavni organizator događaja. Godstima se na svečanosti obratila i načelnica Južnobanatskog upravnog okruga Marina Toman.

Bazar ispred Mesne zajednice je jedna od ponuda Kovačičkog oktobra, a Ana Stanon, predsednica Udruženja žena Kovačica pričala je o njegovom značaju i počecima. Povodom ove manifestaacije pripremljen je bogat program, čak 35 kulturnih sadržaja. Jedna od centralnih tačaka je sedamdeseta po redu izložba slikara u Galeriji naivne umetnosti koju će meštani Kovačice i njeni gosti biti u prilici da posete tokom čitvog meseca.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena