Yunet
 

Kultura

Treća likovna kolonija u Janošiku

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. septembar 2021. • 16:40 •

Treća likovna kolonija u Janošiku

U Janošiku je održana treća po redu likovna kolonija. Ovaj susret slikara organizovala Mesnog odbora Matice Slovačke u Janošiku, a na izložbi su bili prisutni i brojni žitelji ovog mesta.

Tradicionalnu likovnu koloniju koja se odrzava u Janošiku organizovao je Mesni odbor Matice Slovačke iz ovog mesta, a na njoj su učestvovali 27 likovnih stvaraoca. Koloniju je posetio i jedan od sekretara u ambasadi Republike Slovačke.

Ana Šćerba predsednica slikara u Janošiku, kaže da se oni ugledaju na veće zajednice kao što su Kovačica, Padina i Bački Petrovac koji imaju više slikara.

Predstavnici Opštine Alibunar, takođe su se odazvali pozivu i pohvalili domaćine na dobroj organizaciji i poštovanju svih preporučenih epidemijskih mera.

Na ovom, trećem po redu slikarskom susretu, pored naivnih slikara učestvovali su i oni koji imaju kontakt sa Maticom Slovačkom. kaže Slađan Danijel Srdić.

Sav materijal za rad umetnika obezbedila je Mesni odbor Matice Slovačke u Janošiku. Oni svoja dela ostavljaju na poklon njihovom Fondu, koja se čuvaju u depoima do narednih svečanih manifestacija i događaja u ovom mestu. Kada se dela ponovo izlazu zajedno sa radovima prethodne dve koloije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena