Yunet
 

Kultura

Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra “Biseri klasične muzike” u Vršcu 21. avgusta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. avgust 2021. • 12:15 •

Koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra “Biseri klasične muzike” u Vršcu 21. avgusta

Vojvođanski simfonijski orkestar, u okviru letnje turneje po Vojvodini, održaće u subotu 21. avgusta veliki koncert u Vršcu. Koncert počinje u 20:30 časova na Trgu Svetog Teodora Vršačkog.

Muzičke večeri pod nazivom „Biseri klasične muzike“ doneće prepoznatljive numere simfonijskog i operskog repertoara, koje će obogatiti eminentni solisti – primadone Dragana Radaković (sopran), i Ljubica Vraneš (mecosopran), kao i prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu Dragoljub Bajić (bas). Posebnu magiju će nam dati mlada violinistkinja, dvanaestogodišnja Lana Zorjan, jedna od visoko rangiranih učesnika prestižnog takmičenja „Grand prize virtuoso“ u bečkom Muzikferajnu.

Za dirigentskim pultom će biti Aleksandar Kojić, stalni dirigent orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Na ovaj način Vojvođanski simfonijski orkestar će nagraditi svoju publiku za vernost i podršku tokom deset godina svog rada pod ovim imenom. Inače, Vojvođanski simfonijski orkestar u okviru letnje turneje po Vojvodini već nastupao je trgovima u Subotici, Zrenjaninu i Sremskoj Mitrovici, a do kraja meseca predstaviće se još i publici u Somboru i Vršcu. Koncert se organizuje pod pokroviteljstvom Vlade AP Vojvodine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena