Yunet
 

Kultura

U Deliblatskoj peščari održava se 53. Likovna kolonija

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. avgust 2021. • 17:20 •

U Deliblatskoj peščari održava se 53. Likovna kolonija

Pedeset treća Likovna kolonija “Deliblatski pesak” počela je 7. avgusta i traje sedam dana. Manifestaciju je organizovala Kulturno prosvetna zajednica Pančeva, a ove godine u koloniji stvara 18 umetnika.

U Deliblatskoj peščari se održava 53. Likovna kolonija Deliblatski pesak u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice Pančevo. Na njoj učestvuje 18 umetnika. Kako kaže Borislav Vranješ, predsednik Kultrno prosvetne zajednice Pančevo ove godine nastavljaju da organizuju manifestaciju kao i predhodnih godina.

Učesnici kažu da su održavanje Likovne kolonije kao i lokacija i ambijent veoma bitni. Oni ističu da mlađi slikari mogu mnogo da nauče od starijih kolega. Dodaju da im Deliblatska peščara nudi razne motive koji ih inspirišu kako bi stvarali svoja dela.

Po završetku kolonije umetnici ostavljaju po dve slike od kojih će jedna biti izložena u Narodnom muzeju. Posetioci će slike moći da vide tek naredne godine. Pokrovitelji manifestacije su Grad Pančevo i pokrajnski Sekretarijat za kulturu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena