Yunet
 

Kultura

Organizovan koncert braće Teofilović u okviru “Kulturnog leta”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. avgust 2021. • 17:13 •

Organizovan koncert braće Teofilović u okviru “Kulturnog leta”

Od 28. jula do 4.septembra u Pančevu se održava niz kulturno -zabavnih programa. U okviru manifestacija „Kulturno leto“ u bašti Narodnog muzeja organizovan je koncet „Braća Teofilovići“.

U bašti Narodnog muzeja Pančevo u okviru manifestacije „Kulturno leto“ organizovan je koncert „Braća Teofilovići“. Braća blizanci Ratko i Radiša više od dve decenije su u muzici. Na njih nas uvek asocira tradionalna muzika i kapela pevanje.

Teofilovići su iz Čačka gde 1983. godine počinju da se bave muzikom, kao članovi gradskog hora. Nakon istraživanja starih muzičkih zapisa i muzičke baštine Srbije i Balkana, kao vokalni duet Ratko i Radiša započinju ozbiljnu profesionalnu karijeru ranih devedesetih godina.

Iako vođeni idejom da je ljudski glas najstariji i najsavršeniji instrument, Teofilovići nisu odoleli povremenim eksperimentima sarađujući sa drugim muzičarima.

Braća Teofilovići su održali mnogo koncerata u gotovo svim velikim gradovima Evrope, Amerike i u Japanu. Ratko kaže da su snimili novo izdanje koje će se pojaviti od jeseni i, u zavisnosti od okolnosti, ići će i njegova promocija.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad