Yunet
 

Hronika

Istraga protiv tinejdžera zbog smrtonosnog napada

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. januar 2024. • 12:35 •

Istraga protiv tinejdžera zbog smrtonosnog napada

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 19.1.2024. godine donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih N.G. (rođen 2004. godine) i A.B. (rođen 2002. godine), obojica iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su u toku noći između 31.12.2023. i 1.1.2024. godine u Pančevu, u ul. Nemanjina, po izlasku iz ugostiteljskog objekta „Moja kafana“, zadali oštećenom D.J. (rođen 1979. godine) iz Starčeva više udaraca rukama i nogama u predelu glave i tela, od kojih je zadobio teške telesne povrede, usled kojih je dana 7.1.2024. godine nastupila smrt oštećenog.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su izvršili krivično delo teška telesna povreda kao saizvršioci, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 24.1.2024. godine saslušalo osumnjičene na okolnosti naredbe o sprovođenju istrage, a dana 29.1.2024. godine je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenih produži pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke kao i zbog činjenice da im se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela za koje je propisana kazna zatvora u trajanju preko deset godina, a težina posledice i način izvršenja krivičnog dela su dovele do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke događaja i obaviti potrebna veštačenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena