Yunet
 

Hronika

Belencan: Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 11 lica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. januar 2024. • 08:59 •

Belencan: Od početka godine u saobraćajnim nesrećama poginulo 11 lica

Rezultati pojačane kontrole Uprave saobraćajne policije tokom novogodišnjih i božićnih praznika pokazuju da je preko 1.250 vozača upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, a od početka godine u saobraćanjim nesrećama poginulo je 11 lica.

„Saobraćajna policija je tokom novogodišnjih i božićnih praznika radila pre svega na otkrivanju najtežih prekršaja. Preko 1250 vozača je zatečeno da upravlja pod dejstvom alkohola, od tog broja preko 420 je zadržano. Otkriveno je i 60 vozača koji su upravljali pod dejstvom psihoaktivih supstanci“, rekao je za Tanjug Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije.

On je podsetio vozače na obavezno korišćenje zimske opreme, pre svega zimskih pneumatika, ali i posedovanje zimske opreme u vozilu – lance i navlake za pneumatike za trenje da bi mogli u slučaju pojave snega i leda na kolovozu adekvatno da reaguju,

„Za pešake je apel pre svega da se uvere da mogu bezbedno da izvrše radnju. Svedoci smo da se sada koriste kapuljače koje smanjiju vidokrug. Imali smo situaciju da je došlo do obaranja pešaka zbog vidokruga visokih vozila“, rekao je Belencan.

Prema njegovim rečima, od početka godine 11 lica je poginulo u saobraćajnim nezgodama i u tom broju dominiraju vozači.

„Najčešći uzrok je neadekvatna brzina, nije se prilagodila uslovima stanja kolovoza. Međutim, ukupno gledano stanje bezbednosti saobraćaja je mnogo povoljnije nego što je to bilo prethodne godine ili proteklih godina, recimo 2019“, rekao je Belencan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena