Yunet
 

Hronika

Hitna pomoć Pančevo: U požaru u Glogonju nastradala jedna osoba

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. februar 2023. • 10:00 •

Hitna pomoć Pančevo: U požaru u Glogonju nastradala jedna osoba

Đ. K. smrtno je stradao kada se u Glogonju, u Ulici oslobođenja, iz nepoznatih razloga, zapalila kuća. Na teren su, odmah po dojavi, izašli Vatrogasci, kao i Hitna pomoć. Prema prvim rezultatima istrage vatra je izbila na krovu kuće.

U požaru koji je u utorak u kasnim večernjim satima zahvatio kuću u Glogonju u Ulici Oslobođenja, muškarac sa inicijalima Đ.K. je nastradao. Ekipa Hitne pomići veoma brzo stigla je na lice mesta.

31. noć, negde oko 22 sata dispečar je primio poziv da se radi o požaru u Glogonju. Ekipa je odmah izašla, nisu mogli odmah da pristupe licu mesta pošto je gašenje požara bilo u toku I došlo je do urušavanja kuće. Tu su bile I ćerke od te osobe, radi se o muškoj osobi starosti 72 godine. Ekipa je videla potpuno izgoreno telo, videli su I da je došlo do urušavanja I do povređivanja tog tela. Radi se o karbonifikaciji, osoba je izgorela, doktorka je tražila obdukciju, izašao je I istražni sudija. Nememo informaciju šta je posle bilo. Čovek je bio preminuo verovatno na licu mesta od posledica samog požara ali I tih toksičnih gasova koji se pri tome oslobađaju. – izjavio je dr Manasijević.

Prema rečima doktora Zorana Manasijevića požari na svu sreću nisu tako česti, ali su veoma dramatična pojava. Hitna pomoć ima dobru saradnju sa vatrogascima koji izlaze na teren, naglašava Manasijević.

Vatra je veoma opasna stvar, igrati se sa vatrom nije ni malo naivno. Vrlo često se zakasni u intervenciji ne samo zbog požara, zato što osoba nema praktično šanse da se izvuče jer ti toksični gasovi je onesposobe I pre nego što bude zahvaćena plamenom. Požari nisu tako česta dešavanja, ali su dramatična stanja I što se tiče Službe hitne medicinske pomoći I vatrogasaca jer mi tu vrlo često radimo zajedno. – ističe dr Manasijević.

Istraga će utvrdili koji su uzroci doveli do nastanka ovog požara u Glogonju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena