Yunet
 

Društvo

Položen kamen temeljac za nov vrtić u Banatskom Karlovcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. april 2024. • 09:22 •

Položen kamen temeljac za nov vrtić u Banatskom Karlovcu

Početak gradnje novog vrtića u Banatskom Karlovcu svečano su obeležile ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić. Novi vrtić samo je jedan od objekata u Srbiji čiju izgradnju realizuje Ministarstvo prosvete u saradnji sa Svetskom bankom i jedinicama lokalnih samouprava i to kroz projekat „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, izjavila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

Četrdeset sedam miliona eura je uloženo u čitav ovaj projekat, 11 000 mališana će dobiti nova mesta u vrtićima Srbije, i to u 22 jedinice lokalne samouprave, a na 23 lokacije, rekla je Ministarka Slavica Đukić Dejanović.

Cilj projekta je unapređenje dostupnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za svako dete, a naročito za decu iz društveno osetljivih grupa, naglasila je ministarka.

Posebnu potrebu imaju deca iz senzitivnih grupa da učestvuju u vaspitanju i obrazovanju kroz igru sa svojim drugarima, i zbog toga svaki kamen temeljac, svaki nov vrtić jeste jedan korak napred ka ostvarenju svih onih uspeha koje Srbija planira do 2027. godine, i koji smo nazvali „skokom“ u taj period. Zaista smatramo da moramo biti jako vredni i brzi, obavezuju nas deca koja su se danas ovde pridružila nama odraslima.

Novi vrtić pripadaće Predškolskoj ustanovi „Poletarac“. Imaće 1.450 kvadrata i prostora za 220 mališana, u 11 grupa, rekla je predsednica Opštine Alibunar, Zorana Bratić.

Htela bih da kažem, da istaknem, da danas ne polažemo samo kamen temeljac ovog vrtića, već gradimo čvrste temelje u obrazovanju i vaspitanju novih generacija koje dolaze, a koje će predstavljati budućnost opštine Alibunar i Republike Srbije.

Deca iz Predškolske ustanove „Poletarac“ sa svojim vaspitačicama simbolično su puštanjem balona obeležili postavljanje kamena temeljca za novi vrtić. Ovaj objekat će višestruko koristiti najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima, poručuju iz lokalne samouprave.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena