Yunet
 

Društvo

Vršac: Održano gradsko finalno takmičenje osnovnih škola u „Eko kvizu 2024“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. april 2024. • 18:16 •

Vršac: Održano gradsko finalno takmičenje osnovnih škola u „Eko kvizu 2024“

JKP “Drugi oktobar” Vršac, u saradnji sa JKP “Gradska Čistoća” Beograd, danas, u Kongresnoj dvorani Centra “Milenijum” Vršac, organizovao je gradsko finalno takmičenje osnovnih škola u EKO KVIZ-u 2024, u cilju promocije ekološke svesti i važnosti očuvanja životne sredine među mladima.

Ispred Grada Vršca, gradskom finalnom takmičenju, prisustvovao je za Slobodan Jovanov, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine, Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje i Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu, koji su svojim prisustvom bodrili takmičare.

Pobedu ovogodišnjeg Eko kviza “Prljavo ili čisto – nije isto” , odneli su učenici Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Izbišta i oni će ponosno predstavljati Grad Vršac u finalu Eko kviza, koje će se održati 10. maja 2024. godine, u Kongresnoj dvorani Centra “Milenijum” Vršac.

“Ovaj tim će ponosno predstavljati Grad Vršac u finalu Eko kviza, gde će se suočiti sa najboljim učenicima iz Beograda, Zrenjanina i Gornjeg Milanovca. Čestitamo učenicima OŠ „Žarko Zrenjanin“ na zasluženoj pobedi i želimo im puno uspeha u nadmetanju na Republičkom nivou. Neka njihova pobeda bude inspiracija za sve nas da se angažujemo u očuvanju naše životne sredine i da radimo na stvaranju bolje budućnosti“, izjavio je Jovanov.

Podsetimo, Poljoprivredna škola Vršac, u organizaciji sa JKP “Gradska Čistoća” Beograd i JKP “Drugi oktobar” Vršac, proteklih dana, organizovala je polufinalno takmičenje “EKO KVIZ 2024” , u cilju promocije ekološke svesti i važnosti očuvanja životne sredine među mladima. U konkurenciji od deset osnovnih škola, četiri su uspele da se plasiraju u finale, a to su Osnovna škola “Žarko Zrenjanin” Izbište, Osnovna škola “Branko Radičević” Veliko Središte, Osnovna škola “Paja Jovanović” i Osnovna škola “Olga Petrov Radišić” Vršac.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena