Yunet
 

Društvo

Upis u Baletsku školu „Dimitrije Parlić” počinje 15. aprila

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. april 2024. • 10:48 •

Upis u Baletsku školu „Dimitrije Parlić”  počinje 15. aprila

Dok većinu učenika osmog razreda ispunjavanje liste želja i prijemni ispit očekuju na samom kraju školske godine, upis u umetničke srednje škole počinje malo ranije. U prvu godinu srednje baletske škole „Dimitrije Parlić“ u narednim nedeljama biće upisano trideset dvoje učenika, devetoro na klasičan balet, sedmoro na savremenu, a šesnaestoro na narodnu igru. Prijavljivanje kandidata traje od 15. do 22. aprila putem portala „Moja srednja škola“, napominje direktor baletske škole, Milorad Vukobratović.

Biće omogućena prijava i u prostorijama škole. Pozivam sve zainteresovane učenike koji završavaju osnovno obrazovanje, koji se bave ili su članovi nekih folklornih KUD-ova, ili su možda članovi nekih baletskih studija, zainteresovani da postanu profesionalni igrači u svojoj oblasti, savremenoj igri ili narodnoj igri, klasičnom baletu, da se prijave rekla je Tanja Bozic .

Pored redovnog školovanja, u Baletskoj školi postoji i mogućnost uporednog školovanja.

Učenici naše škole mogu pohađati još jednu stručnu školu. Iako je i sama baletska škola zamišljena kao stručna škola, tako da je sasvim dovoljno završiti i baletsku školu.

Prijemni ispit u Baletsku školu održaće se 17, 18. i 19. maja, a prijavljeni kandidati ne moraju imati završenu osnovnu baletsku školu, ukoliko prethodno polože ispit za proveru nivoa znanja osnovnog baletskog obrazovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena