Yunet
 

Društvo

Uskršnja dekoracija u centru grada i u Narodnoj bašti

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 8. april 2024. • 15:31 •

Uskršnja dekoracija u centru grada i u Narodnoj bašti

Javno komunaln o preduzeće „Zelenilo“ i ove godine pred uskršnje praznike postavilo je u gradskom parku i u Narodnoj bašti dekoraciju u duhu ovih praznika. Mališani i njihovi roditelji, kao i posetioci Pančeva moći će u uskršnjim skulpturama da uživaju dok traju praznici posle čega ih očekuje uređenje cvetnjaka, najavljuju nadležni u Zelenilu.

Pančevci i posetioci Pančeva ovih dana mogu u centralnom gradskom parku i u Narodnoj bašti da uživaju u uskršnjim dekoracijama koje su kao i svake godine do sada osmislili, napravili i postavili radnici Javno komunalnog preduzeća „Zelenilo“. Pred sadnju šarenog i raznovrsnog cveće uskršnja dekoracija je pravi način da se oplemene zelene površine, ističe Ženja Marinkovć iz JKP „Zelenilo“.

– Simbolično u znaku Uskrsa su ove godine postavljene zeke, cvetna jaja, koke, sve ono što praznik simbolizuje. Te skulpturice možete videti u Narodnoj bašti i na Trgu Kralja Petra. Cveće koje je letnji rasad nije počelo da se sadi na zelenim površinama jer je rano, ali krajem aprila očekujemo da će naše ekipe izaći na teren i sve cvetnjake zameniti novim cvećem koje će krasiti zelene površine tokom cele godine, kaže Ženja Marinković.

Zaposlenima u Zelenilu nikada ne manjkaju ideju o tome šta bi mogli da naprave i kako da ukrase zelene površine u gradu. Ipak ovoga puta imali su i pomoć mlađih sugrađana.

– Ova jaja smo sami osmislili kako treba to da izgleda ali su nam u oslikavanju pomogla i deca. Primetili smo da dolaze da se fotografišu i dodirnu i mislimo da im se dopada ova skulptura

Osim divnih zelenih i cvetnih površina koje krase Pančevo u Zelenilu se potrude da prostor u gradu oplemene i različitim cvetnim instalacijama.

– U određenim godinama smo imali cvetne instalacije i postavke koje su dosta teške za održavanje i zbog toga moramo dobro da promislimo kako ćemo ih realizovati, a u narednom periodu verujemo da će se još neka cvetna postavka naći na javnim zelenim površinama, istakla je Marinković.

Uskršnja dekoracija krasiće Pančevo dok se ne završe uskršnji praznici kada će se sve ukloniti i kada će radnici Zelenila se posvetiti uređenju cvetnjaka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena