Yunet
 

Društvo

Tradicionalno sađenje cveća u sklopu akcije „April mesec čistoće“ u Vršcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. april 2024. • 16:56 •

Tradicionalno sađenje cveća u sklopu akcije „April mesec čistoće“ u Vršcu

Grad Vršac u saradnji sa JKP „Drugi oktobar“, u dvorištu predškolskog objekta „Kolibri“ organizovao je tradicionalnu sadnju ukrasnog drveća sa decom. Sadnja cveća jedan je deo akcije “April mesec čistoće”.

Tradicionalnom sađenju cveća u sklopu akcije „April mesec čistoće“, u predškolskoj ustanovi „Kolibri“, prisustvovala je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović. Ona je ovom prilikom pružila podršku i sa decom oplemenila dvorište vrtića u kom mališani sa lepšim vremenom, sve više borave.

„Danas smo u jednom od objekata predškolske ustanove, danas smo u „Kolibriju“, inače je planirano da u aprilu mesecu ukupno 8 objekata predškolskih ustanova posadimo 48 sadnica, i ja mogu da kažem da mi je danas bilo veliko zadovoljstvo da sa našim najmlađim sugrađanim učestvujem u ovako jednoj divnoj akciji“, izjavila je Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršca.

Događaju su prisustvovali i Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu, Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje, kao i predstavnici Javno komunalnog preduzeća.

„U našem Gradu, dva puta godišnje se sprovodi akcija Mesec čistoće, tokom aprila i oktobra meseca, uz redovne aktivnosti koje podrazumevaju iznošenje kabastog otpada, pojačano čišćenje grada, reciklaža. Tu smo da podržimo svaku akciju, te smo danas radili sadnju drveća u jednom od 8 vrtića, tačnije dopunu drvoreda. To su nove sadnice izuzetnog kvaliteta i nadamo se da će dugo godina krasiti objekte našeg Grada. Ukupno je opredeljeno 48 sadnica za sve predškolske ustanove, a 164 sadnica za celokupnu teritoriju grada Vršca. Prošle godine su se realizovale akcije sadnje, kao i izgradnja novih zelenih površina, a sve u cilju lepšeg i zelenijeg Grada“, Dejan Čebzan, član Gradskog veća za infrastrukturu.

Kako je očuvanje prirodne ravnoteže okoline izuzetno bitno, akcije vezane za čistoću i održavanje će se nastavljati i u budućnosti, poručuju čelnici ovog grada. Oni dodaju da je zdrava životna sredina veoma bitan faktor za zdravlje naših sugrađana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena