Yunet
 

Društvo

Velika Greda: KUD Mladost u prolećnoj akciji uređenja sela

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. april 2024. • 11:58 •

Velika Greda: KUD Mladost u prolećnoj akciji uređenja sela
Predstavnici KUD-a „Mladost“ iz Velike Grede, u saradnji sa udruženjima iz ovog mesta, organizovali su se u sprovođenju prolećne akcije uređenja centra sela. Sunčan dan i lepo vreme u velikoj meri pomogli su članovima KUD-a „Mladost“ iz Velike Grede koji su svojim mali gestom dobre volje odlučili da pomognu Mesnoj zajednici u uređenju i prolećnom čišćenju centra naselja.

Opremu i farbu kojom su krečili ivice kanala za kišnu kanalizaciju kao i postolje na kojem se nalaze spomenici palim borcima u Prvom i Drugom svetskom ratu i spomen ploča Jovanu Tepacu, poginulom oficiru Vojske Jugoslavije u NATO bombardovanju 1999. godine, obezbedila je MZ Velika Greda. Na radnoj akciji, zajedno sa foklorašima toga dana bilo je i rukovodstvo KUD-a, na čelu sa Milko Spremo, predsednik i Tijana Jovičić, umetnički rukovodilac.,

Podršku foklorašima na uređenju centra Velike Grede pružio je i Aktiv žena „Gređanka“ koji su pripremili slatko osveženje i sokove za mlade i vredne meštane.

„Ovakvim akcijama trudimo se da pomognemo u uređenju sela, da damo svoj mali doprinos, ali i da podstaknemo druženje između mladih naraštaja i nas malo starijih. Na ovaj način decu učimo društvenoj odgovornosti, podstičemo ih da stiču radne navike, da se pomažu međusobno, da priteknu u pomoć svojim sugrađanima kada god su u mogućnosti. Kao članovi kulturno umetničkog društva u narednom periodu spremamo još puno iznenađenja za meštane Velike Grede“, navode predstavnici KUD-a „Mladost“ iz Velike Grede.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena