Yunet
 

Društvo

Grad Pančevo izdvojio 50 miliona dinara za radove u osnovnim i srednjim školama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. april 2024. • 16:26 •

Grad Pančevo izdvojio 50 miliona dinara za radove u osnovnim i srednjim školama

Grad Pančevo je iz budžeta za 2024. godinu izdvojio za radove u osnovnim i srednjim školama ukupno 50 miliona dinara, što je gotovo duplo više novca nego prošle godine. Zahvaljujući konstantnom ulaganju u proteklih deset godina, u Pančevu nema više škole kojoj je potrebna velika rekonstrukcija, rekla je gradska većnica za obrazovanje Tatjana Božić, i dodala da će radovi u svim pančevačkim obrazovnim ustanovama biti završeni do kraja ove školske godine.

Gradska većnica zadužena za obrazovanje, Tatjana Božić, obišla je Muzičku školu “Jovan Bandur” i Tehničku školu “23. maj” u kojima se realizuju radovi uz finansijsku podršku uprave grada Pančeva. Tom prilikom je istakla da je ovogodišnjim gradskim budžetom odobreno 50 miliona dinara za tekuće održavanje osnovnih i srednjih škola, što je skoro dvostruko više nego 2023. godine.

„Ono što je značajno je da je izdvojeno 35 miliona za osnovne škole i 15 miliona za srednje škole. Radovi koji se odvijaju su uglavnom sanacije toaleta, sanacije podova u školskim učionicama… Sve što su škole planirale za ovu godinu, mi smo odobrili. Ono što je jako važno je to što je tekuće održavanje škola konstantno, već deset godina. To je veoma primetno. Više nema škola u kojima su potrebne velike rekonstrukcije, već mi sve “u hodu” rešavamo“, rekla je Gradska većnica zadužena za obrazovanje ,Tatjana Božić

U Muzičkoj školi “Jovan Bandur” završeno je uređenje ulaznog hola i dvorišta,a vrednost radova je 2.159.880 dinara.

„Prezadovoljna sam i jako srećna jer je grad prepoznao potrebu da uloži sredstva u Muzičku školu, jer smo mi i obrazovna i kulturna ustanova. Kod nas je vrlo živo, gotovo svake večeri organizujemo koncerte, tako da je sada uređen jedan jako lep prostor, na radost svih nas. Urađena je sanacija poda, promenili smo pločice, uklonili smo prijemnicu za pomoćno osoblje, urađena je fasada. Imamo nove elektronske table, mislim da smo po tome prvi u Pančevu“, objasnila je Direktorka Muzičke škole “Jovan Bandur”, Jelena Cvetić.

U proteklih nekoliko godina grad je finansirao krečenje fasade, zamenu podova, oluka, crepova i postavljanje izolacije u zgradi Baletske škole “Dimitrije Parlić”, navodi direktor, Milorad Vukobratović. Ove godine je za radove obezbeđeno 1,3 miliona dinara.

„Želim da istaknem da smo ove godine imali investicione zahteve u pogledu osvežavanja i krečenja kancelarije i zamene dotrajale stolarije, što je i realizovano. Mi, naravno, nastavljamo sa daljim uređenjem našeg prostora“, rekao je Vukobratović.

U Tehničkoj školu “23. maj” prethodne godine, između ostalog, obnovljeni su učenički toaleti, krov i oluci. Očekuje se da radovi koji su u toku uskoro budu privedeni kraju, kaže v.d. direktora ove škole, Marija Petković,

„Sada trenutno se rade toaleti u Sali za fizičko vaspitanje. Pored toga, urađene su kanalizacione cevi u laboratorijama 31 i 32. Uspešno su završeni i laboratorije su osposobljene, tako da nastava može da se neometano izvodi“, rekla je Marija Petković.

Do sada su završeni molerski radovi u šest učionica u OŠ “Stevica Jovanović”,a čija je vrednost 2.172.000 dinara. U OŠ “Aksentije Maksimović” u Dolovu urađena je sanacija zidova, krečenje učionica i zamena staklenog zida u holu, za šta je izdvojeno 2,4 miliona dinara. Privode se kraju radovi u Osnovnoj školi “Vasa Živković” na dva učenička toaleta, takođe vrednosti dva miliona 400 hiljada dinara. U ostalim školama u Pančevu obavljaju se pripreme za početak realizacije dogovorenih radova koji će, kako se očekuje, biti gotovi do kraja ove školske godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena