Yunet
 

Društvo

U Sefkerinu u planu veliki broj radova

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. mart 2024. • 16:50 •

U Sefkerinu u planu veliki broj radova

U Sefkerinu se dosta uradilo tokom predhodnog perioda. Čelni ljudi ovog južnobanatskog sela planiraju da i u ovoj godini urade mnogo toga kako bi poboljšali život svim meštanima. U planu je da nastave uređenje centra sela, a uskoro će biti završeni i svi radovi na kapeli, kaže Steva Stankov, predsednik saveta Mesne zajednice Sefkerin.

Stanovnici Sefkerina prošle godine dobili su nov vrtić, zahvaljujući sredstvima koje je obezbedila pokrajnska vlada. Vrtić je veom značajan za meštane ovog sela, jer roditelji sada decu ne moraju da vode u Opovo, kaže Steva Stankov predsednik saveta Mesne zajednice Sefkerin.

– Mislim da je to jedan od najvažnijih projekata ovde u poslednjih 20 godina. Korisno je za roditelje jer ne moraju da vode decu u Opovo, da putuju. Deca su radosna.

Ove godine u planu je nastavak uređenja seoskog parka. Posle postavljanja klupe ljubavi i terena za mini fudbal, u planu je da se novim sadržajima obogati ovaj deo sela.

– U centru sela gde već imamo izgrađen minipič teren gde su deca svako veče. Imamo u planu da uradimo teretanu na otvorenom, što je veoma korisno. Uveče ovde ima mnogo dece, a to će biti korisno i za sportske klubove i meštane Sefkerina, rekao je Steva Stankov – predsednik saveta MZ Sefkerin.

Prema rečima Stankova, uskoro se očekuje i završetak radova na kapeli na groblju u Sefkerinu.

– On je već izgrađena , treba da uradimo parking i biće značajno jer to nismo imali do sada.

Sve ovo ne bi bilo moguće da nema velike podrška opštine Opovo, naglašava Stankov.

– Imamo saradnju sa predsednikom koji nam pomaže i ima razumevanja za Sefkerin. Pomaže nam i pokrajnski poslanik Predrag Ginculj, on nam je spona za saradnju sa svima.

U Sefkerinu je veliki broj ulica asfaltiran, a obnovljen i put Sefkerin Vrbovski. U planu je da se u najskorije vreme izgradi i Sportski centar što će omogućiti sportistima iz ovog mesta kvalitetnije treniranje, a meštanima nov prostor za odmor i rekreaciju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena