Yunet
 

Društvo

Alibunar dobija led rasvetu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. mart 2024. • 16:37 •

Alibunar dobija led rasvetu

U opštini Alibunar u toku je zamena starih sijalica javnog osvetljenja novom LED rasvetom. Realizacijom ove investicije potrošnja električne energije biće smanjena za oko 70 odsto.

Prema javnom ugovoru u Alibunari će biti postavljeno 4375 novih LED svetiljki i reflektora. Kako navodi predsednica opštine Alibunar, Zorana Bratić, lokalna samouprava je prepoznala potrebe građana. Nova rasveta pružiće mnogo bolje osvetljenje od dosadašnje i povećati vidljivost na putevima.

– Trenutno se odvija u naseljenim mestima Banatski Karlovac i Nikolinci. Prema povratnim informacijama koje čujemo sa terena, građani su i više nego zadovoljni. Možda je trebalo i ranije, ali, kao što kažu, za dobre stvari nikad nije kasno. Tako da je to u postupku, mislimo da će se završiti negde do juna, jula ove godine i da će biti zamenjena sva rasveta na teritoriji naše lokalne samouprave, rekla je Zorana Bratić.

Projektom, čija je realizacija započeta polovinom marta obuhvaćeni su Alibunar, Banatski Karlovac, Devojački bunar, Nikolinci, Vladimirovac, Lokve, Janošik, Seleuš, Ilandža, Novi Kozjak i Dobrica. Očekuje se da će potrošnja električne energije zahvaljujući LED osvetljenju biti smanjena za 70 odsto, čime će se uštedeti oko 120 000 evra. Plan je da se ušteda u budžetu usmeri na druge projekte od značaja za lokalnu zajednicu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena